Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding z bułek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki kajzerki 6 szt
mleko 1/2 l
miód 100 g
masło 100 g
cynamon 1 łyżka
rodzynki 150 g
jajko 3 szt
rum 30 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding z bułek

Kroki postępowania

1
Bułki pokroić w kromki. Natłuścić naczynie żaroodporne. Rodzynki namoczyć w rumie. Przygotować miskę z mlekiem oraz z roztrzepanymi jajkami. Maczać kawałki bułek w mleku, potem w jajkach i układać w naczyniu żaroodpornym.
Krok 1 - Pudding z bułek foto
2
Warstwę ułożonych bułek posypać cynamonem i rodzynkami a następnie przykryć kolejną warstwą.
Krok 2 - Pudding z bułek foto
3
Całość oprószyć z wierzchu cynamonem, polać miodem, rumem pozostałym po moczeniu rodzynek oraz roztopionym masłem.
Krok 3 - Pudding z bułek foto
4
Zapiekać w gorącym piekarniku (180/200 stopni) około 20- 25 minut.
Krok 4 - Pudding z bułek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 03.02.2014 15:09
fajny przepis
Michał2 03.02.2014 14:34
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak