Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding winogronowy z tapioką

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

winogrona czerwone 2-3 szklanki świeżego soku
tapioka 3 łyżki
cukier do smaku
masło 1 łyżka
jogurt grecki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pudding winogronowy z tapioką

Do świeżo wyciśniętego soku z winogron dodać namoczoną uprzednio tapiokę w kulkach i cukier. Przelać do płaskiej formy wysmarowanej masłem i wstawić do piekarnika nagrzanego na 140 stopni i ogrzewać około 30 minut aż całość zgęstnieje. Mieszać co jakiś czas. Na końcu dodać jogurt, wymieszać i przelać do salaterek. Odstawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 03.09.2014 18:10
widzę, że ostatnio szalejesz z tapioką :)
Alex_M 30.08.2014 21:43
piękny kolorek, aż chce się jeść :)
gosia1988 30.08.2014 20:36
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak