Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding węgierski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy
cukata 7 dag
cukier puder 15 dag
cukier 4 łyżki
masło 7 dag
skórka z cytryny 1 szt
jaja 6 szt
mąka 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pudding węgierski

Z mąki, masła i cukru zagnieść ciasto. Mleko zagotować, włożyć do niego ciasto i stale mieszając, ugotować na papkę. Po wystygnięciu dodać skórkę otartą z cytryny i posiekaną cukatę. Dodać mieszając pianę ubitą z białek i cukru pudru. Włożyć do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką formy i gotować na parze 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 11.12.2011 10:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak