Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding ryżowy z konfiturą truskawkowo-akacjową

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
mleko 500 ml
cukier puder 2 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka
masło 1 łyżka
sól szczypta
konfitura

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding ryżowy z konfiturą truskawkowo-akacjową

Ryż płuczemy, dopóki woda nie będzie przejrzysta. Mleko zagotowujemy ze szczyptą soli i wrzucamy do niego ryż. Gotujemy na małym ogniu, często mieszając, ok. 40 minut - ryż musi być mięciutki, nawet lekko rozgotowany. Po tym czasie odstawiamy z ognia, dodajemy żółtko, masło i cukier - mieszamy. Studzimy, podajemy z konfiturą lub ulubionymi owocami!

Po przepis na konfiturę zapraszam tu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/285048/konfitura-truskawkowa-z-kwiatami-akacji-.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 21.02.2014 08:40
bardzo lubię
Malinka 16.01.2014 17:41
Wspaniały deser!
EmciaPichci 21.12.2013 11:27
mmmm musi być pyszny :)
IKrakowianka 16.12.2013 16:34
wygląda wspaniale!
caralajna 05.09.2013 07:47
uwielbiam ryżowe desery
Klausia 04.09.2013 18:15
świetne :D jeszcze ta oryginalna prezencja w słoiku :)
Stenka 16.06.2013 10:32
ciekawy przepis
Janina 15.06.2013 17:34
Ale pyszności, bardzo lekkie i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak