Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding jagodowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

SKŁADNIKI

jajko 5 sztuk
serek mascarpone 250 gram
jagody 1 szklanka
chałka 3/4 sztuki
mleko 1/4 szklanki
cukier waniliowy 1 sztuka
cynamon Prymat do posypania

DODATKOWO

biała czekolada 4 kostki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding jagodowy

Kroki postępowania

1
Chałkę kroimy w grube kwadraty i przekładamy do naczynia żaroodpornego (25 x 17 cm).
Krok 1 - Pudding jagodowy foto
2
Pieczywo posypujemy ¾ szklanką jagód i delikatnie mieszamy, by jagody wymieszać z chałką.
Krok 2 - Pudding jagodowy foto
3
W oddzielnej misce umieszczamy jajka, serek, mleko oraz cukier waniliowy. Całość miksujemy.
Krok 3 - Pudding jagodowy foto
4
Chałkę i owoce zalewamy przygotowaną mieszaniną jajeczną. Na wierzch wykładamy pozostałe owoce. Całość lekko posypujemy cynamonem.
Krok 4 - Pudding jagodowy foto
5
Zapiekankę wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ją około 30 minut w 180°C. Gotową wyjmujemy i posypujemy czekoladą pokrojoną w wiórka. Gdy czekolada się rozpłynie pudding dekorujemy i podajemy.
Krok 5 - Pudding jagodowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.12.2016 23:00
Pyszny jest.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak