Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding jaglany

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1,5 szklanki
herbatniki 1 opakowanie
czekolada mleczna 1/2 tabliczki
borówka amerykańska 100 gram
miód 1 łyżka
mleko 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: pudding jaglany

Kaszę jaglaną płuczemy dokładnie,a potem gotujemy.
Do ugotowanej,lekko przestudzonej kaszy dodajemy miód, cukier waniliowy oraz mleko i miksujemy blenderem na mus.
Czekoladę mleczną trzemy na tarce o małych oczkach (opcjonalnie można czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej).
Herbatniki bardzo drobno kruszymy.
Do pucharków lub miseczek nakładamy borówki,na nie warstwę musu z kaszy jaglanej.
Mus posypujemy warstwą pokruszonych herbatników,które przykrywamy startą lub rozpuszczoną czekoladą. Na czekoladzie układamy ponownie borówki, mus jaglany i jeszcze raz czekoladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 09.05.2016 22:40
Zdrowo i pysznie! Kwintesencja dobrej kuchni!
ada.la 26.08.2015 22:17
wygląda kusząco
Kuchenka 26.08.2015 22:06
świetnie wygląda
Bernadeta1 26.08.2015 18:58
Ale pyszny deserek ! !
wedith1 26.08.2015 18:40
Uwielbiam kasze jaglaną na słodko. Twój deser wygląda obłędnie! :)
Małgorzata Pin 26.08.2015 17:23
Słodziutki ten pudding, pycha.
gusia1000 26.08.2015 17:09
Musi być dobry.
MałaMi89 26.08.2015 16:00
W pierwszej chwili przeczytałam, że to "pudding JADALNY" i zaczęłam myśleć "co w tym dziwnego, że jadalny..." :) chyba czas odpocząć :))
Róża1 26.08.2015 15:52
świetny deserek !!!!!!!!!!!!!!!!
Aleksandra/Olcia 26.08.2015 15:44
to musi być pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak