Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding czekoladowy z płynnym nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada 60% 3 tabliczki
masło 175 g
cukier puder 125 g
mąka 75 g
jaja 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding czekoladowy z płynnym nadzieniem

Nagrzej piekarnik do 200°C.
Rozpuść masło i czekoladę. Wymieszaj mąkę i cukier puder w misce, dodaj jajka i dobrze wymieszaj. Dodaj rozpuszczoną czekoladę i zmiksuj delikatnie. Naszykuj 6 foremek, posmaruj masłem i osyp mąką. Napełnij foremki do ¾ wysokości. Piecz przez 6 minut.

Podawaj gorące z lodami waniliowymi i owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 28.07.2010 10:09
u nas mało popularne są te puddingi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak