Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 litra
cukier 3 łyżki
kakao 1 łyżka
gorzka czekolada 50 g
kasza manna 1 szklanka
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding czekoladowy

Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukier, kakao oraz czekoladę pokrojoną w kostkę. Gotujemy. Gdy mleko zacznie się gotować wsypujemy powoli kaszkę, energicznie mieszając. Gotujemy jeszcze przez chwilę, aż masa zacznie bąbelkować. Pudding przekładamy do miseczek i dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 30.12.2012 17:02
pyszności
Monika111 30.12.2012 13:20
Pycha! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak