Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding chlebowy z żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb razowy 1 szt
mleko 2% 500 ml
jajko 3 szt
cynamon 2 łyżki
cukier brązowy 259 g
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding chlebowy z żurawiną

Chleb może być nawet czerstwy. Nie lubimy wyrzucać niewykorzystanej żywności :)
Kroimy na małe kwadraciki i podpiekamy na patelni do chrupkości.
Przesypujemy do naczynia żaroodpornego.

Jajka roztrzepujemy, mieszamy z mlekiem, cukrem i cynamonem. Gotujemy na małym ogniu do uzyskania gęstej konsystencji.
Powstałą masą zalewamy chleb i posypujemy żurawiną.

Pieczemy 40 minut w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

biatriss 22.09.2012 12:03
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak