Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding chia z mlekiem kokosowym i jagodami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pudding

szałwia hiszpańska 1/4 szkl
cukier 4 łyżki
mleko kokosowe 200 ml
mleko 150 ml

jagody

jagody 1 szkl
cukier brązowy 1/4 szkl
brandy 25 ml
wiórki kokosowe do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding chia z mlekiem kokosowym i jagodami

1. Do rondelka wlewamy mleko kokosowe, mleko zwykłe, wsypujemy nasiona chia i cukier. Całość gotujemy na małym ogniu do momentu zgęstnienia (ok 10 minut od zagotowania). Jagody razem z cukrem i maliniakiem umieszczamy na małym palniku i gotujemy tak długo, aż wyraźnie zrobi się z tego dżem (ok 25 minut).

2. Gorący pudding wlewamy do szklanek i zostawiamy do przestudzenia (można w lodówce). Gdy całkowicie wystygnie, posypujemy kokosem i polewamy dżemem jagodowym.

*Podczas gotowania pudding można rozcieńczać dodatkowym mlekiem.

SMACZNEGO :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 13.03.2016 23:17
lubię taki :)
wwwiolka 05.01.2016 17:40
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak