Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding chia

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko kokosowe 400 ml
nasiona chia 5 kopczatych łyżek stołowych
maliny mrożone 300 gram
cukier brązowy
mango

Przepis i sposób przygotowania na: pudding chia

Mleko kokosowe mieszamy z nasionami chia w energiczny sposób. Ostawiamy do lodówki na ok. 5 godzin. Najlepiej zrobić to wieczorem i zostawić w lodówce na następny dzień. Gdy pudding będzie już gotowy powinien mieć taka konsystencję, że jeśli odwrócimy naczynie do góry dnem nie wypadnie. maliny także najlepiej przełożyć z zamrażarki do lodówki poprzedniego dnia wieczorem, aby rano były rozmrożone ale też schłodzone. Nie polecam rozmrażania ich poza lodówką, ponieważ wtedy będą cieplejsze i nie będą tak dobrze komponować się z puddingiem. Miksujemy je wraz z cukrem. Mango obieramy i kroimy w kostkę. Wszytko przekładamy ładnie do miseczki.
Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 25.03.2017 20:15
pyszności :)
Futka 25.03.2017 13:05
Bardzo smaczna propozycja :)
IZABELA29 25.03.2017 12:46
Muszę spróbować
Róża1 25.03.2017 10:26
świetny deserek !!!!
Madzai 25.03.2017 09:59
rewelacyjna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak