Puchaty sernik mamy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser na sernik

    1 kg
  • żółtka

    5
  • cukier

    1 szklanka
  • śmietana

    3 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • mleko

    0,5 litra
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
  • białka

    5
  • cukier

    0,5 szklanki
  • wiórki kokosowe

    10 dag
  • herbatniki

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Pokruszyć herbatniki i równomiernie rozłożyć na blasze.
Ser, żółtka, olej, śmietanę, mleko, budyń oraz szklankę cukru dokładnie wymieszać, aby powstała gładka, rzadka masa. Wylać na pokruszone herbatniki. Piec w 180 stopniach przez 40 minut.
Przygotowujemy kokosową bezę: białka ubijamy, by powstała piana. Powoli dodajemy cukier i mieszamy. Masę wykładamy na podpieczony przez 40 minut sernik i całość podpiekamy przez kolejne 20 minut.

Puszystych chwil! Karla

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 28.01.2014 21:28
Mimo, że jest już późno to na taki serniczek bym się skusiła.
miroslawa 16.02.2013 06:49
super serniczek
Henryka2 15.02.2013 23:01
Wygląda pięknie. Ciekawe czy mi też wyjdzie taki ładny?
Kasia35 15.02.2013 22:30
smaczny ten sernik
mufinka79 15.02.2013 19:10
Uwielbiam serniki :) Pycha :)
Anna133 15.02.2013 19:04
zapowiada się ciekawie
Anna133 15.02.2013 19:04
zapowiada się ciekawie
Marlenka.S 15.02.2013 18:29
fajny nawet
ewka1978 15.02.2013 18:09
uwielbiam serniki i ten też jest na pewno pyszny
IwonaDD 15.02.2013 18:08
wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat