Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puchaty sernik mamy

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser na sernik 1 kg
żółtko jajek 5
cukier 1 szklanka
śmietana 3 łyżki
olej 3 łyżki
mleko 0,5 litra
budyń waniliowy 1 opakowanie
białko 5
cukier 0,5 szklanki
wiórki kokosowe 10 dag
herbatniki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Puchaty sernik mamy

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Pokruszyć herbatniki i równomiernie rozłożyć na blasze.
Ser, żółtka, olej, śmietanę, mleko, budyń oraz szklankę cukru dokładnie wymieszać, aby powstała gładka, rzadka masa. Wylać na pokruszone herbatniki. Piec w 180 stopniach przez 40 minut.
Przygotowujemy kokosową bezę: białka ubijamy, by powstała piana. Powoli dodajemy cukier i mieszamy. Masę wykładamy na podpieczony przez 40 minut sernik i całość podpiekamy przez kolejne 20 minut.

Puszystych chwil! Karla

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 28.01.2014 21:28
Mimo, że jest już późno to na taki serniczek bym się skusiła.
miroslawa 16.02.2013 06:49
super serniczek
Henryka2 15.02.2013 23:01
Wygląda pięknie. Ciekawe czy mi też wyjdzie taki ładny?
Kasia35 15.02.2013 22:30
smaczny ten sernik
mufinka79 15.02.2013 19:10
Uwielbiam serniki :) Pycha :)
Anna133 15.02.2013 19:04
zapowiada się ciekawie
Anna133 15.02.2013 19:04
zapowiada się ciekawie
Marlenka.S 15.02.2013 18:29
fajny nawet
ewka1978 15.02.2013 18:09
uwielbiam serniki i ten też jest na pewno pyszny
IwonaDD 15.02.2013 18:08
wygląda pysznie
PaniMISIOWA 15.02.2013 18:05
pięknie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak