Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PUCHAREK SEROWO-OWOCOWO-BISZKOPTOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 2-3 łyżki
kremówki 100 ml 36%
winogrona 150 g
ananas z puszki 150 g
Biszkopty ok. 12 szt
winogrona do dekoracji
galaretka 1 op.
ser ricotta 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: PUCHAREK SEROWO-OWOCOWO-BISZKOPTOWY

Kroki postępowania

1
Serek ricotta (lub inny delikatny serek twarożkowy) zmiksowac z cukrem pudrem oraz z kremówką. Odstawic do lodówki do schłodzenia.
Krok 1 - PUCHAREK SEROWO-OWOCOWO-BISZKOPTOWY foto
2
Winogrona umyc osuszyc papierowym ręcznikiem, pokroic na pół i usunąc pestki. Ananasa odcedzic od syropu i pokroic w kostkę. Biszkopty pokruszyc. Razem wszystko delikatnie wymieszac.
Krok 2 - PUCHAREK SEROWO-OWOCOWO-BISZKOPTOWY foto
3
Przygotowac 6 pucharków lub niewielkich salaterek, wyłożyc masę serowo-śmietanową, udekorowac połówkami winogron bez pestek. Wcześniej przygotowaną galaretkę w połowie zalecane wody, zimną zalac. Wstawic do lodówki do stężenia galaretki.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - PUCHAREK SEROWO-OWOCOWO-BISZKOPTOWY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 17.01.2014 10:56
kusząca propozycja :-)
plocia 10.01.2014 21:19
Na takie desery ja się zawsze piszę :D
Kasia36 11.08.2013 22:35
Smacznie wygląda
Amellia 17.09.2012 07:45
pycha
irenka 16.09.2012 20:54
pyszności
Kasia35 16.09.2012 20:47
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak