Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pucharek porzeczkowy z bezą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 200 ml
bezy 60 g pokruszone
Syrop: amaretto 3-4 łyżki
sok z cytryny 4 łyżki
porzeczki czerwone
herbatniki kruche ciasteczka 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pucharek porzeczkowy z bezą

Na cztery pucharki.
Do każdego na spód pokruszyć po jednym ciasteczku.
Połowę porzeczek zalać 2 łyżkami syropu amaretto i wymieszać.
Resztę porzeczek rozłożyć do pucharków.
Schłodzoną śmietanę ubić i powoli dolewać syrop i sok z cytryny , na koniec dodać zmiksowane lub mocno pokruszone bezy. Po delikatnym wymieszaniu śmietanę wyłożyć do pucharków.
Przykryć porzeczkami z syropem. Po wierzchu można posypać pokruszonymi bezami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 08.03.2016 11:44
Uwielbiam takie wyporcjowane desery :)
Madzai 08.03.2016 09:50
Smaczna propozycja
Krystyna32 08.03.2016 09:11
pyszny deserek
Ewelina1991 08.03.2016 08:42
świetny deser
Krzysztof15 08.03.2016 06:32
smaczny deserek
Motorek 08.03.2016 06:29
smaczny deser
KORAL 07.03.2016 23:22
Tak szybki i bardzo ....smaczny deser :) Dla kobiety , koniecznie, na pewno polubi :)
Benita 07.03.2016 22:48
Szybki i fajny deser
kotur 07.03.2016 22:03
wygląda apetycnie, musze kobiecie jutro zrobićz o okazji jej świeta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak