puchar jabłkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    250 gram
  • wino białe wytrawne

    2 szklanki
  • woda

    2 szklanki
  • skórka z cytryny

  • cynamon

    1 kawałek
  • miód

    2 łyżki
  • esencja waniliowa

  • grysik

    20 gram
  • rodzynki

    20 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki i jeszcze raz na pół. Usunąć gniazda nasienne. Zagotować mieszankę wina z wodą ze skórką cytrynową. cynamonem, miodem, esencją waniliową, grysikiem i rodzynkami. Dodać jabłka i gotować 10 minut na małym ogniu. Od czasu do czasu wymieszać, schłodzony odstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 10.05.2011 10:58
jeszcze chwila i taki deser będzie można przygotować z jabłek z własnego sadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat