puchar jabłkowy

puchar jabłkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    250 gram
  • wino białe wytrawne

    2 szklanki
  • woda

    2 szklanki
  • skórka z cytryny

  • cynamon

    1 kawałek
  • miód

    2 łyżki
  • esencja waniliowa

  • grysik

    20 gram
  • rodzynki

    20 gram
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania puchar jabłkowy

Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki i jeszcze raz na pół. Usunąć gniazda nasienne. Zagotować mieszankę wina z wodą ze skórką cytrynową. cynamonem, miodem, esencją waniliową, grysikiem i rodzynkami. Dodać jabłka i gotować 10 minut na małym ogniu. Od czasu do czasu wymieszać, schłodzony odstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

agata1722
agata1722 10.05.2011 10:58
jeszcze chwila i taki deser będzie można przygotować z jabłek z własnego sadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat