Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puch cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 2 łyżki
sok z cytryny
Żelatyna wieprzowa Prymat 3/4 łyżki
skórka z pomarańczy lub limonki
woda 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Puch cytrynowy

Żółtka utrzeć na puch z cukrem, dodając pod koniec ucierania sok z cytryny i niewielką ilość skórki pomarańczowej, a na sam koniec żelatynę dokładnie rozpuszczoną w 4 łyżkach gorącej wody. Otrzymany krem, połącz delikatnie z ubitą pianą z białek i przełożyć do pucharków. Włóż na 10 - 15 minut do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rique 05.08.2011 07:52
dobre
halinka1011 03.08.2011 08:42
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak