Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ptysiowe paluszki w ciemnej czekoladzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 szkl
masło 4 dag
mąka 8 dag
jaja 4 szt
cukier brązowy 1 łyżka
proszek do pieczenia 1\\2 łyżeczka
sól
polewa czekoladowa 1 op
płatki migdałowr
kandyzowana skórka pomarańczow

Przepis i sposób przygotowania na: ptysiowe paluszki w ciemnej czekoladzie

z podanych składników przygotuj ciasto . za pomocą szprycy cukierniczej na blachę wyłożoną pergaminem wyciśnij 30 długich , cienkich paluszków piecz 5 min temp 220 stopni a następnie zmniejsz do180
st i piecz 20 min aż paluszki będą dobrze wypieczone ostudź .
połowę paluszków zanurz w polewie posyp dodatkami resztę paluszków z konfiturą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 04.11.2011 20:33
przecież to zdjęcie jest skanem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak