ptysiowe paluszki w ciemnej czekoladzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    0,5 szkl
  • masło

    4 dag
  • mąka

    8 dag
  • jaja

    4 szt
  • cukier brązowy

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1\\2 łyżeczka
  • sól

  • polewa czekoladowa

    1 op
  • płatki migdałowr

  • kandyzowana skórka pomarańczow

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z podanych składników przygotuj ciasto . za pomocą szprycy cukierniczej na blachę wyłożoną pergaminem wyciśnij 30 długich , cienkich paluszków piecz 5 min temp 220 stopni a następnie zmniejsz do180
st i piecz 20 min aż paluszki będą dobrze wypieczone ostudź .
połowę paluszków zanurz w polewie posyp dodatkami resztę paluszków z konfiturą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 04.11.2011 20:33
przecież to zdjęcie jest skanem!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat