Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysie nadziewane borowikami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ptysie 6 szt
ser żółty 6 łyżek
cebula 1 szt
baleron 6 plastrów
oliwa 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
borowiki 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie nadziewane borowikami

Drobno posiekaną cebulę zrumienić na oleju, dodać pokrojone grzyby, podlać odrobina wody i dusić do miękkości, dodać pokrojony w kostkę baleron, sól, pieprz, przyprawę maggi. Mąkę połączyć ze śmietaną i żółtym serem, dodać do grzybów, wymieszać. Ptysie przekroić, napełnić nadzieniem, przykryć odciętą częścią, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 27.06.2012 23:04
super
Myszek 11.03.2012 08:52
smakowite
Myszek 11.03.2012 08:52
smakowite
Iwona51
Iwona51 21.10.2011 13:12
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak