Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

margaryna 0,5 kostki
sól szczypta
woda 1 szklanka
mąka 1 szklanka
jajko 5
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

krem

budyń waniliowy 1
margaryna 200 g.

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie

Kroki postępowania

1
Margarynę rozpuść w wodzie.
Krok 1 - Ptysie foto
2
Do gotującej się masy dodaj mąkę.
Krok 2 - Ptysie foto
3
Po wystudzeniu dodaj jajka. Zmiksuj.
Krok 3 - Ptysie foto
4
Ciasto wyłóż na blachę łyżką, formując ptysie. Piecz w 200 stopniach na złoty kolor.
Krok 4 - Ptysie foto
5
Budyń ugotuj, rozkręć z margaryną. Nadziewaj nią ptysie.
Krok 5 - Ptysie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 07.04.2015 11:47
Uwielbiam ptysie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak