Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptasie mleczko z budyniem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe
galaretka truskawkowa 2
śmietana 18 proc 800 ml
budyń śmietankowy 2
mleko 600 ml
mleko 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
margaryna 1
kakao 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ptasie mleczko z budyniem

Kroki postępowania

1
Biszkopty układamy na dnie tortownicy

Budynie gotujemy w 600 ml mleka (jeśli w budyniu nie ma cukru trzeba posłodzić), przestudzony budyń zmiksować z 1/2 kostki margaryny a następnie wyłożyć masę na biszkopty i wstawić do lodówki.
Krok 1 - Ptasie mleczko z budyniem foto
2
Szklankę mleka,1/2 szklanki cukru,1/2 kostki margaryny, 3 łyżki kakao zagotować, do gorącej masy dodać 2 łyżki żelatyny i dokładnie wymieszać.
2/3 lekko przestudzonej masy wylać na budyń i znowu wstawić do lodówki.


Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, następnie wystudzone zmiksować ze śmietanami i wylać na masę kakaową a następnie zrobić resztą masy kakaowej zygzaki na nie zastygniętym ptasim mleczku.
Krok 2 - Ptasie mleczko z budyniem foto
3
Deser włożyć do lodówki na 3 godziny i gotowe
Krok 3 - Ptasie mleczko z budyniem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 25.01.2013 20:40
pychotka
dwa pokoje z kuchnią 08.01.2013 09:28
dobrze to wygląda
stokrotka 06.01.2013 23:43
pyszne
Habibi 06.01.2013 21:47
Ja przy podobnym przepisie dodaję (dla pewnosci) żelatynę do masy budyniowej :)
pajbek 06.01.2013 21:10
Rewelacja :-)
Poison1988 06.01.2013 21:10
odkąd staram się unikać słodkiego mam wrażenie, że prześladują mnie same przepyszne przepisy :D
IwonaKa 06.01.2013 20:52
alez to musi smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak