Ptasie mleczko z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    100 g
  • śmietana 30%

    0,5 l
  • galaretka agrestowa

    2 szt
  • brzoskwinie w puszce

    1 szt
  • galaretka truskawkowa

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na dno tortownicy( 24 cm)wykładamy biszkopty. Jedna zieloną i czerwoną galaretkę rozpuszczamy osobno w 1/2 szklance wody i odstawiamy do przestygnięcia. Drugą zielona galaretkę rozpuszczamy w szklance wody a pozostałe czerwone w 2 szklankach wody. Śmietanę ubijamy na lekko sztywna piane i dzielimy na pół. Do jednej połowy dodajemy tężejące 1/2 szklanki galaretki zielonej i wykładamy na biszkopty. Odstawiamy aż masa zastygnie i wykładamy tężejącą zielona galaretkę i odstawiamy aż zastygnie. Do pozostałej śmietany dodajemy galaretkę czerwona i wlewamy na zieloną warstwę. Brzoskwinie kroimy na 3 części układamy na masie i zalewamy 2 tężejacymi galaretkami rozpuszczonymi w 2 szklankach wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 29.06.2017 00:58
dobre do kawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat