Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptasie mleczko na biszkopcie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremowa 30% lub 36% 1 l
galaretka czerwona 3 op

Przepis i sposób przygotowania na: Ptasie mleczko na biszkopcie

Biszkopt:
- 4 jajka
- 4 łyżki wody
- 200 g cukru
- 170 g mąki
- 3 łyżki kakao
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Ptasie mleczko: Galaretki rozpuścić w połowie ilości gorącej wody podanej na opakowaniu. Śmietanę ubić i połączyć z zimną galaretką, dobrze wymieszać. Odstawić do stężenia.
Biszkopt: Do białek dodać wodę i ubić na sztywną pianę. Nadal ubijając wsypać cukier i dodać żółtka. Następnie dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia, dobrze wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej blachy i piec w 180 stopniach około 25 minut.
Na gotowy i ostudzony biszkopt wylać tężejące ptasie mleczko i włożyć placek do lodówki do całkowitego stężenia się masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak