ptasie mleczko kakaowe z konfiturą wiśniową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    200 ml
  • żelatyna

    1 łyżeczka
  • kakao

    2 łyżki
  • aromat migdałowy

  • cukier lub słodzik

    do smaku
  • konfitura wiśniowa

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łyżeczkę czubatą żelatyny namoczyć w kilku łyżeczkach zimnej wody. Śmietanę ubić na sztywno z aromatem migdałowym i cukrem lub słodzikiem (wg uznania). Dodać kakao i kilka sekund miksować dalej, aż skłądniki się połączą, wymieszać z konfiturą wiśnową. Żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do śmietany, dokładnie wymieszać i przelać do szklaneczek deserowych, odstawić do lodówki do zesztywnienia. Można ozdobić wiśniami. Gotowe, smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 03.02.2014 14:11
Świetne połączenie smaków :)
olkaaa 07.09.2013 10:26
wygląda smakowicie
Granita 28.08.2013 08:26
wygląda bajecznie
Krystyna32 15.08.2013 09:06
pyszne !!!
Wafelek2601 10.07.2013 10:25
bardzo fajne
mirosława4 21.06.2013 21:42
super pomysł na szybki i smaczny deserek :)
IwonaDD 18.06.2013 18:51
to musiało być rewelacyjne!!!!!!!!!!!
AURELKA 20.04.2013 19:09
bardzo lekki deser
Iwusia 03.04.2013 21:32
bardzo smaczny deser
misia53 01.04.2013 00:11
wielka przynęta dla łakomczuszka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat