ptasie mleczko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretki kolorowe

    2 szt
  • wrzącej wody

    2 szklanki
  • gęstej śmietany

    2 szklanki
  • puder

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić z gotującą się wodą, wyziębić aż do lekkiego ścinania, śmietane ubić trzepaczką, dodawać stopniowo cukier, gdy zacznie gęstnieć, dodać stopniowo, zaczynającą się ścinać galaretkę, stale ubijając, pozostawić w chłodnym miejscu, a następnie przekładać cisto biszkoptowe lub podawać na deser.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gosia20 09.05.2012 11:41
wspaniałe.... mmmm
mic 06.05.2012 17:41
uwielbiam, szczególnie jego smak ale i wyglad
calliope 31.03.2012 14:11
wygląda super :)
Anna152 21.02.2012 10:57
mniam
Jodaj 11.01.2012 00:14
ptasie :P oj tak :) pyszne :)
Tomek13 18.12.2011 20:02
smaczne
Barbara55 14.12.2011 17:27
bardzo mi smakuję robię bardzo podobne
iga2 12.10.2011 21:27
uwielbiam
gosia561 12.09.2011 00:28
uwielbiam ptasie mleczko
KasiaK90 13.08.2011 10:31
pychotaaa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat