Ptasie mleczko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • śmietana 30%

    0.5 litra
  • mleko

    0.5 litra
  • śnieżki

    3
  • galaretka agrestowa

  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

smietane ubijamy na sztywno, a nastpnie laczymy z wystudzoną galaretka truskawkową rozpuszczona w 0,5 szklance wody, wylewamy na biszkopt i wstaiwamy do lodówki. Snieżki miksujemy z mlekiem, a następnie łączymy z chłodną galaretą agrestową przygotowaną w ten sam sposób co poprzednia. Wylewamy na pierwszą wartswe i odstawiamy do schłodzenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 19.06.2012 20:05
ekstra apetyczne
hastalavista 03.03.2012 20:02
uwielbiam! pyszny deser
caroline1983 13.02.2012 16:48
super lekkie, idealne na upały
Ada-Gaba 07.01.2012 15:00
extra przepis,mniam
mic 21.11.2011 18:46
ptasie mleczko czasem lubie zjesc
Rybciia 19.10.2011 22:56
ślicznie wygląda
Teresa19 08.06.2011 09:13
super
halina17 08.04.2011 13:05
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat