Ptasie mleczko

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko skondensowane niesłodzon

  • Biszkopty

  • galaretka truskawkowa

    2 szt.
  • galaretka porzeczkowa

    1 szt.
  • galaretka cytrynowa

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smaki galaretek podaje przykładowe mogą być także inne według uznania.
Tortownicę wyłożyć biszkoptami,biszkopty polać galaretką z czarnej porzeczki,rozpuszczonej w 1,5szklanki przegotowanej wody (galaretka ma być gorąca) tortownicę wstawić do lodówki,aż biszkopty zastygną. 2 galaretki truskawkowe,rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody. Wystudzić,do zimnej galaretki wlać, zimne skondensowane mleczko z lodówki,ubijać widełkami do piany mikserem,aż masa zacznie rosnąć i gęstnieć. Wylać na biszkopty,wstawić do lodówki,galaretki cytrynowe rozpuścić w 1,75szklanki wrzącej wody,wystudzić. Tężejącą galaretką zalać ptasie mleczko,wstawić do lodówki na 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat