Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptasia pianka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 36% 0,5 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier puder 0,5 szkl
mleko 1 szkl
masło do formy
galaretki truskawkowe 2 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Ptasia pianka

Galaretki przygotować w połowie przewidzianej wody. Rozpuszczoną żelatynę dodać do gorącego mleka, zagotować z cukrem, ostudzić. Połączyć mleko ze śmietanką, schłodzić. Formę wysmarować masłem, ułożyć pokrojone galaretki, zalać gęstniejącym mlekiem, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 13.11.2011 20:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak