Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptasi sernik

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto kokosowe

białko 6 szt
cukier 20 dag
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
wiórki kokosowe 10 dag
ocet 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Ciasto ciemne

proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 1 łyżeka
mąka pszenna 4 łyżki
cukier 5 łyżek
jajko 5 szt

Ser

ser biały 1 kg
ptasie meczko 40 dag
margaryna 1 szt
woda 0,5 szkl
cukier 1 szkl
żółtko jajek 6 szt
budyń 2 szt
mleko 0,5 szkl
galaretka cytrynowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ptasi sernik

Ciasto kokosowe:
Białka ubić z cukrem. Wsypać pozostałe składniki, wymieszać i wyłożyć na forę 25/36. Piec w 180 stopniach 30 minut.
Ciasto ciemne:
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Dodać mąkę, żółtka, proszek i kakao. Piec do 30 minut w 180 stopniach.
Ser:
Margarynę roztapiamy. Dodajemy ser, cukier i żółtka. Gotujemy do 15 minut na malutkim ogniu ciągle mieszając. Budynie rozpuszczamy w mleku i dodajemy do sera, gotujemy chwilę. Ściągamy z gazu. Galaretki rozpuszczamy w wodzie i dodajemy do sera. Mieszamy odstawiamy do stężenia.
Przełożenie:
Ciasto kokosowe- ser- ptasie mleczko= ser- ciasto ciemne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga-25 03.01.2015 10:38
pomysłowe to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak