Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pszenny chleb drożdżowy bez wyrabiania

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 400 g
drożdże świeże 25 g
cukier 1,5 lyzeczki
mąka pszenna typ 650 600 g
sól 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pszenny chleb drożdżowy bez wyrabiania

W wodzie rozpuścić cukier i drożdże. Wlać do mąki wymieszanej z solą. Mieszać łyżką aż powstanie w miarę jednolita masa. Przykryć ściereczką i odstawić do podwojenia objętości.

Następnie ponownie zamieszać łyżką, przełożyć do formy o średnicy ok. 25cm, przykryć ściereczką aż podrośnie.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 45-50 minut.
Wyjąć i wystudzić na kratce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 08.09.2014 11:49
piękny jak z piekarni
kloruś 08.09.2014 10:19
Wygląda absolutnie fantastycznie!
Wiktoria29 08.09.2014 09:38
genialny i taki prosty
IKrakowianka 07.09.2014 22:04
super chlebuś !
fotoviderek 07.09.2014 22:00
Kolejny pyszny chlebek u Ciebie, mniam, mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak