Przepis i sposób przygotowania na: Pszenno-żytnie supełki, czyli smaczne bułeczki na śniadanie :)
Kroki postępowania
SMACZNEGO!
mąka pszenna typ 650 | 3 szklanki |
mąka żytnia | 1,5 szklanki |
sól | 2 łyżeczki |
cukier | 1 łyżeczka |
oliwa orzechowa | 2 łyżki |
drożdże świeże | 30 g |
woda ciepła | 2-2,5 szklanki |
siemię lniane | 2 łyżki |
jaja | 1 szt |
mleko | 1 łyżka |
siemię lniane | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: