Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pszenno - kukurydziane placuszki drożdżowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka kukurydziana 1/2 szklanki
drożdże 2 dag
jajko 1 szt
mleko 3/4 szklanki
sól do smaku
cukier do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pszenno - kukurydziane placuszki drożdżowe

Wykonanie:
Wsypać do miski obie maki, dodać drożdże rozmieszane w łyżce mleka, jajko, resztę mleka i sól do smaku i wyrobić ciasto. Pozostawić ciasto do wyrośnięcia . Po czym smażyć na oleju racuszki z obu stron na złoto. Podawać z dowolną konfiturą( najlepiej z własnej spiżarni) lub z syropem klonowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak