Przepis i sposób przygotowania na: pszenne pieczywo z gorzką czekoladą
Kroki postępowania
Zrobiłam z połowy proporcji na próbę. Mąkę uniwersalną przesiałam do miski, wymieszałam z solą i drożdżami, dolałam wodę i zagniotłam dokładnie ciasto. Po wyrośnięciu zagniotłam ponownie i rozwałkowałam na placek.
Gorzką czekoladę, pokroiłam na grubsze kawałki i wsypałam na ciasto. Dodałam 30 gram na połowę proporcji ciasta, ale myślę że to mało i można dać śmiało więcej.
Wgniotłam czekoladę w ciasto i odstawiłam do wyrośnięcia.
Piekłam 15 minut w 150 stopniach. Bałam się piec w wyższej temperaturze, żeby się czekolada nie spaliła.
Najlepiej smakuje na ciepło, smacznego. Uwaga, można się pobrudzić w czasie jedzenia :)