Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

psytąg w sosie smietankowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2
sól
olej
masło 2 łyżki
masło 4 lyzki do sosu
mąka 1 łyżka
śmietana 12% 4 łyżki
gałka muszkatołowa
Pieprz biały mielony Prymat
szczypiorek
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: psytąg w sosie smietankowym

Oczyszczone pstrągi obsyp solą i włóż do lodówki na 2 godziny. Ryby usmaż na patelni z obu stron.
Mąkę zarumień na rozpuszczonym maśle dodaj wino i śmietanę, dopraw do smaku gałka i pieprzem.
Pstrągi polej sosem i posyp szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.07.2011 19:03
ekstra
Margo1 08.07.2011 19:03
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak