Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrągi z migdałami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstragi sprawione 4 szt
mleko
sól
pieprz
mąka pszenna 2 łyżki
masło 10 dkg
migdały 5 dkg
plasterki cytryny
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: pstrągi z migdałami

Pstrągi płuczemy osuszamy ściereczką i obtaczamy w mleku,oprószamy solą i pieprzem w środku i po wierzchu a następnie obtaczamy w mące.Na połowie masła obsmażamy pstrągi po 8 min z każdej strony zdejmujemy z patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce.Na patelni topimy resztę masła i zarumieniamy na nim rozdrobnione migdały i obtaczamy w nich pstrągi.Ryby układamy na półmisku dekorujemy plasterkami cytryny i natką pietruszki.Podajemy z ziemniakami i zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 07.10.2011 10:36
świetne połączenie orzechów z rybą :)
Krystyna32 05.10.2011 07:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak