Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrągi z grilla Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrągi wypatroszone 5 sztuk
olej roślinny 3/4 szklanki
Grill przyprawa ziołowa Prymat 2 czubate łyżki
sos sojowy 3 łyżki
cytryny 2 sztuki
koperek
masło
olej roślinny
folia aluminiowa
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Grill przyprawa pikantna Prymat 1 czubata łyżka
sok z cytryny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi z grilla Eli

Wszystkie składniki marynaty (olej,przyprawy do grilla,sok z cytry,sos sokowy,czosnek)utrzepać trzepaczką.Oskrobane z łusek,umyte,wysuszone ręcznikiem papierowym pstrągi zalać marynatą i włożyć do lodówki na całą noc.Wyjąć z marynaty,wysuszyć ręcznikiem papierowym.Do środka ryb włożyć plasterki cytryny(bez skórki),koperek i kawałki masła.Kawałki folii aluminiowej posmarować olejem,położyć pstrągi,zawinąć szczelnie folię i piec na gorącym grillu około 25 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak