PSTRAGI Z CYTYNĄ POMARAŃCZĄ I ZIELONYM PIEPRZEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    3 sztuki
  • cytryna

    2 sztuki
  • pomarańcza

    1 sztuka
  • pieprz zielony w zalewie

    1 łyżka
  • wino białe wytrawne

    1/4 szklanki
  • masło

    50 gram
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - PSTRAGI Z CYTYNĄ POMARAŃCZĄ I ZIELONYM PIEPRZEM foto
Pstrągi oczyszczam, opłukuję i osuszam.
Krok 2 - PSTRAGI Z CYTYNĄ POMARAŃCZĄ I ZIELONYM PIEPRZEM foto
Pomarańczę i cytryny kroję w plastry, umieszczam je w pstrągach. Posiekany pieprz łączę z masłem i nacieram pstrągi na zewnątrz, następnie układam je w wysmarowanym olejem naczyniu. Pstrągi podlewam winem.
Krok 3 - PSTRAGI Z CYTYNĄ POMARAŃCZĄ I ZIELONYM PIEPRZEM foto
Pstrągi piekę w piekarniku nagrzanym do 210C przez około 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
CAROLL1989 18.09.2014 08:28
Uwielbiam pstrąga
marcia7 16.09.2014 17:02
smacznie doprawiony
Sroczka 16.09.2014 15:23
Taką rybkę z chęcią bym sobie zjadła.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat