Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PSTRAGI Z CYTYNĄ POMARAŃCZĄ I ZIELONYM PIEPRZEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 3 sztuki
cytryna 2 sztuki
pomarańcza 1 sztuka
pieprz zielony w zalewie 1 łyżka
wino białe wytrawne 1/4 szklanki
masło 50 gram
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: PSTRAGI Z CYTYNĄ POMARAŃCZĄ I ZIELONYM PIEPRZEM

Kroki postępowania

1
Pstrągi oczyszczam, opłukuję i osuszam.
Krok 1 - PSTRAGI Z CYTYNĄ POMARAŃCZĄ I ZIELONYM PIEPRZEM foto
2
Pomarańczę i cytryny kroję w plastry, umieszczam je w pstrągach. Posiekany pieprz łączę z masłem i nacieram pstrągi na zewnątrz, następnie układam je w wysmarowanym olejem naczyniu. Pstrągi podlewam winem.
Krok 2 - PSTRAGI Z CYTYNĄ POMARAŃCZĄ I ZIELONYM PIEPRZEM foto
3
Pstrągi piekę w piekarniku nagrzanym do 210C przez około 25 minut.

Krok 3 - PSTRAGI Z CYTYNĄ POMARAŃCZĄ I ZIELONYM PIEPRZEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

CAROLL1989 18.09.2014 08:28
Uwielbiam pstrąga
marcia7 16.09.2014 17:02
smacznie doprawiony
Sroczka 16.09.2014 15:23
Taką rybkę z chęcią bym sobie zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak