Pstrągi w maśle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    1 szt.
  • masło

    4 łyżki
  • przyprawa do ryb

    do smaku
  • olej roślinny

    200 ml
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę myjemy, odcinamy głowę. Masło rozpuszczamy, polewamy nim pokrojoną na kawałki rybę (Dużą rybę dzielę na ok. 5 jednakowych porcji). Następnie rybę obtaczamy w przyprawie do ryb. Skrapiamy sokiem z cytryny. Smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju. Taka ryba idealnie pasuje do ryżu z białym sosiem - przepis znajdziecie w Mojej Ksiedze! Smacznego:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sunnymood 04.03.2012 11:47
smaczne i zdrowe:)
DanutaS 07.01.2012 11:35
pstrągi to jedne z moich ulubionych ryb:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat