Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrągi faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pstrąg patroszony 4 szt.
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 4 łyżeczki
sok z cytryny
oliwa 2 łyżki
masło 8 dag
sól i pieprz

farsz

filet z mintaja 35 dag
cebula 2 szt.
jajko ugotowane na twardo 2 szt
żółtko jajek 1 szt
masło 1 łyżka
koperek 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
estragon 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól

Porada

Podawać z pieczoną papryką i pieczonymi pomidorami.

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi faszerowane

Ryby umyć, osuszyć, natrzeć solą, przyprawą do ryb i odstawić do lodówki na co najmniej 30 min.
Przygotować farsz: cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na maśle. Filety ryby drobno posiekać, połączyć z posiekanym jajkiem ugotowanym na twardo, surowym żółtkiem, usmażoną cebulą, koperkiem i przyprawami. ryby nadziać farszem, włożyć do koszyczków do grillowania ryb, posmarować oliwą i zapiekać na gorącym ruszcie po 10-12 min z każdej strony. Ryby podczas pieczenia często obracać i smarować oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak