Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg ziołowy smażony

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrągi wypatroszone 2 sztuki
koperek 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki posiekanej
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka suszonego
sok z cytryny 2 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól
mąka pszenna 1/2 szklanki
masło 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg ziołowy smażony

Kroki postępowania

1
Od pstrągów odciąć łby ( nie jest to konieczne) umyć , osuszyć. Każdą rybę skropić po całości i od środka sokiem z cytryny oraz posypać solą i pieprzem cytrynowym. Do środka ryby włożyć po łyżce mieszanki ziół.
Krok 1 - Pstrąg ziołowy smażony foto
2
Pozostałe zioła wymieszać z mąką. Każdą rybę dokładnie obtaczać w mieszance.
Krok 2 - Pstrąg ziołowy smażony foto
3
Na patelni rozgrzać olej z masłem , dzięki temu ryba będzie aromatyczniejsza o lekko maślanym smaku. Smażyć pstrągi na rumiano z obu stron.
Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać z ulubionymi dodatkami oraz posiekaną natką pietruszki.
Krok 3 - Pstrąg ziołowy smażony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 15.08.2015 17:32
uwielbiam :)
adelajda 15.08.2015 14:34
Pyszna rybka ...też lubię pstrąga bez głowy :)
Joannasz3190 15.08.2015 12:42
Pyszności :)
Wafelek2601 15.08.2015 12:12
Przepyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak