Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg zapiekany z domowym pesto

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory suszone Smak 5 sztuk
czosnek 2 ząbki
sól
pestki słonecznika 3 łyżki
pstrąg wędzony filet 300 gram
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg zapiekany z domowym pesto

Rybę dokładnie myjemy i osuszamy. Pozostałe składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Smarujemy pstrąga i zapiekamy w piekarniku około 15-20 minut. Można też zawinąć w folię i upiec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 27.05.2012 22:22
fajny przepis, warty wypróbowania:)
halina17 27.05.2012 22:08
smaczna ryba
msmariusz 27.05.2012 21:41
ciekawie
halina55 27.05.2012 21:18
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak