Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z warzywami balsamicznymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 10 szt
olej z pestek winogron
masło
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
ocet balsamiczny
mąka pszenna
olej do smażenia
pstrąg wędzony filet 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z warzywami balsamicznymi

Filety z pstrąga posolić solą morską i pieprzem cytrynowym.Wszystkie warzywa umyć i pokroić.Cukinię i paprykę w paski ,a pieczarki w ćwiartkę.Na rozgrzaną patelnie wlać łyżkę oleju z pestek i łyżkę masła wrzucić paprykę i pieczarki smażyć 3 minuty, dodać cukinie i smażyć jeszcze przez chwilę doprawić solą i pieprzem zalać ok 50 ml octu balsamicznego wymieszać i odparować.Filety z pstrąga obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 31.01.2013 09:11
uwielbiam takie dania ! Pstrągi są po prostu boskie !
fotoviderek 18.01.2013 20:01
Dobra, smaczna rybka, do tego z warzywami :)
Simeo 18.01.2013 19:50
smacznie
Alex_M 18.01.2013 19:29
super zdrowa rybka!
jolanta19 18.01.2013 19:24
super
ONY_za_kare 18.01.2013 19:15
ale pyszna rybka..... mniam
Konczi 18.01.2013 18:45
lubię rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak