Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z warzywami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg bez głowy i wnętrzności 2 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
marchew 2 sztuki
cukinia 1 sztuka
olej do smażenia
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z warzywami

Warzywa obieramy (skrobiemy), kroimy, mieszamy je w oliwie i przyprawach do ziemniaków, bazylii i oregano itd. Układamy na blaszce w piekarniku (nagrzanym do 180C) i pieczemy ok. 20 minut. W międzyczasie pstrąga myjemy, nacieramy masalą do ryb i obtaczamy w rozbełtanym jajku i następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju do zarumienienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 25.02.2014 17:17
Pyszne danie.
gosia56 01.01.2014 20:21
pyszna rybka
IwonaDD 20.10.2013 15:57
zjadłabym z przyjemnością
Jastinka 29.08.2013 12:59
smakowite danie
cooleczka 18.07.2013 14:56
prosto i smacznie, czyli tak jak lubię
Ada-Gaba 05.01.2013 08:13
pyszne danie
SmakChwili 21.12.2012 20:54
bardzo zdrowa rybencja :)
olkaaa 15.12.2012 12:34
bardzo fajny
ania20m 06.12.2012 09:29
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak