Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z rusztu z masłem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 szt. (około 1 kg)
masło 10 dag
Kminek mielony Prymat
sól

Porada

Pamiętaj, aby przed jedzeniem rybę skropić cytryną.

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z rusztu z masłem

Ryby oczyścić, wypatroszyć, osuszyć ściereczką. Następnie przeciąć wzdłuż na pół, posolić, skropić stopionym masłem i doprawić kminkiem. Tak przygotowane pstrągi ułożyć na gorącym grillu, skórą do dołu i opiekać z każdej strony po 5 min. Podczas pieczenia smarować skapującym sosem lub masłem. Gotowe pstrągi wyłożyć na półmisek i polać gorącym masłem. Podawać z pieczonymi ziemniakami i zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 23.06.2015 18:44
wygląda obłędnie smacznie
Kasnaj 23.06.2015 18:35
smaczna ryba
Łukasz15 23.06.2015 17:12
Przepyszna rybka
aginaa 23.06.2015 16:35
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak