Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z piekarnika z koperkiem i pesto bazyliowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
masło 1 łyżka
koperek 2 łyżki
orzeszki pini (prażone) 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
bazylia 1 pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z piekarnika z koperkiem i pesto bazyliowym

Zaczynamy od zrobienia pesto. Bazylię świeżą myjemy osuszamy i miksujemy z orzeszkami. Dolewamy oliwę z oliwek , ząbek czosnku i sól do smaku. Miksujemy. Chłodzimy. Pstrąga świeżego myjemy usuwamy wnętrzności. Masło ucieramy z posiekanym koperkiem solimy do smaku. Do brzuszka pstrąga wkładamy koperkowe masło. Wkładamy pstrąga do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i po 10 min. Smarujemy pstrąga pesto i wkładamy jeszcze rybę do piekarnika na ok 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 03.05.2014 17:23
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak