Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z patelni z cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 3 sztuki
cebula 1/2 sztuki
cytryna 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
masło 3 łyżki
koper świeży 1/4 pęczka
pieprz 1 łyżka
sól
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z patelni z cebulą

Kroki postępowania

1
1. Cytrynę kroimy w plasterki i następnie na cząstki. podsmażamy ją na patelni. Dodajemy do niej posiekany czosnek i pokrojoną w piórka cebulę. Wszystko razem dusimy.
Krok 1 - Pstrąg z patelni z cebulą foto
2
2. Masło doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy drobno posiekany koperek. Bardzo dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Pstrąg z patelni z cebulą foto
3
3. Umyte i osuszone pstrągi posypujemy solą. Do środka wkładamy cebulę z cytryną. Po wierzchu każdą rybę smarujemy maślaną marynatą. Wstawiamy na godzinę do lodówki.
Krok 3 - Pstrąg z patelni z cebulą foto
4
4. Jajko rozbijamy z solą i pieprzem. Każdego pstrąga panierujemy w jajku i bułce tartej. Trzeba uważać, aby nie wypadła ze środka cebula z cytryną.
Krok 4 - Pstrąg z patelni z cebulą foto
5
5. Ryby smażymy na głębokim oleju.
Krok 5 - Pstrąg z patelni z cebulą foto
6
6. Gotowa rybka jest lekko cytrynowa.
Krok 6 - Pstrąg z patelni z cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.04.2014 14:57
Dobra ryba.
Henryka2 23.03.2013 22:00
Dziękuję za pomysł, kupiłam dzisiaj pstrągi i nie miałam na nie żadnego pomysłu, teraz już mam! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak