Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z miętą z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 szt.
mięta liście świeże kilka
rozmaryn świeży 1 gałązka
sok z cytryny 1 szt.
oliwa 2 łyżka
tymianek 2 (świeży)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z miętą z grilla

Wymoczyć wypatroszonego i oczyszczonego pstrąga w wodzie z dodatkiem soku z cytryny przez ok. 0,5 godz. Po wyjęciu ryby, natrzeć ją solą i pieprzem ziołowym zarówno wewnątrz i na zewnątrz. Związać bukiet ziół (mięta, tymianek i rozmaryn) i włożyć go do ryby. Nasmarować pstrąga oliwą, a następnie zawinąć w folię aluminiową i grillować ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

moni0212
moni0212 19.08.2012 22:03
smaczne napewno
agata1722
agata1722 03.02.2012 10:07
coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak