Pstrąg z miętą z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    1 szt.
  • mięta liście świeże

    kilka
  • rozmaryn świeży

    1 gałązka
  • sok z cytryny

    1 szt.
  • oliwa

    2 łyżka
  • tymianek

    2 (świeży)
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymoczyć wypatroszonego i oczyszczonego pstrąga w wodzie z dodatkiem soku z cytryny przez ok. 0,5 godz. Po wyjęciu ryby, natrzeć ją solą i pieprzem ziołowym zarówno wewnątrz i na zewnątrz. Związać bukiet ziół (mięta, tymianek i rozmaryn) i włożyć go do ryby. Nasmarować pstrąga oliwą, a następnie zawinąć w folię aluminiową i grillować ok. 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
moni0212 19.08.2012 22:03
smaczne napewno
agata1722 03.02.2012 10:07
coś nowego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat