Pstrąg z masełkiem i ananasem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    1 szt
  • pstrąg

    2 szt
  • masło

    2 łyżeczki
  • ananas

    4 szt
  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrąga myjemy osuszamy , wyciągamy wnętrzności jeszcze raz myjemy i osuszamy. Solimy z każdej strony. Cytrynę kroimy w plasterki. Ananasa odsączamy z zalewy. Kawałek masła wkładamy do brzuszka pstrąga , kładziemy 2 plastry ananasa i kawałki cytryny. Wkładamy pstrąga na blaszkę i pieczemy ok 20 min w 180 stopniach . Podajemy pokropionego cytryną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pomocnik 24.03.2013 15:27
ciekawa propozycja
miki47 24.03.2013 13:33
smaczne i pięknie podane
iwa643 24.03.2013 13:22
Polecam na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat