Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Z kodem DS10 rabat na zakupy na sklep.prymat.pl SPRAWDŹ

Pstrąg z imbirem

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg
80 dag
masło
3 łyżki
mąka pszenna
2 łyżki
śmietana 22-procentowa
1 szklanka
sok z cytryny
2 łyżeczki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
Imbir mielony Prymat
1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
Natka pietruszki suszona Prymat
1 łyżka
przyprawa do potraw
2 łyżeczki
Sklep Prymat
żółty ser starty
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z imbirem

Sprawione, umyte i osuszone ryby natrzeć przyprawą KUCHAREK. Posypać w środku pieprzem, obtoczyć w mące, usmażyć na rumiano na maśle i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Śmietanę wymieszać z imbirem, sokiem z cytryny, mąką, solą oraz pieprzem, zalać rybę i posypać serem. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez 20 min. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 06.10.2010 15:47
rybka lubi pływać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak