Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z imbirem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 80 dag
masło 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
śmietana 22-procentowa 1 szklanka
sok z cytryny 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżka
przyprawa do potraw 2 łyżeczki
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z imbirem

Sprawione, umyte i osuszone ryby natrzeć przyprawą KUCHAREK. Posypać w środku pieprzem, obtoczyć w mące, usmażyć na rumiano na maśle i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Śmietanę wymieszać z imbirem, sokiem z cytryny, mąką, solą oraz pieprzem, zalać rybę i posypać serem. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez 20 min. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 06.10.2010 15:47
rybka lubi pływać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak