Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z grzybami i karmelizowaną marchewką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
podgrzybki odgotowane 3/4 szkl
marchewka 3 szt
pstrąg łososiowy 300 g
czosnek 2 ząbki
masło do smażenia
olej
ocet balsamiczny
ocet winny
miód płynny 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z grzybami i karmelizowaną marchewką

Kroki postępowania

1
Pstrąga umyć, pokroić na porcje, osuszyć ręcznikiem papierowym, skropić olejem i octem winnym, posypać solą i pieprzem i odstawić do lodówki. Przed podaniem obsmażyć na maśle z dodatkiem odrobiny oleju.
Krok 1 - Pstrąg z grzybami i karmelizowaną marchewką foto
2
Marchewkę obrać i pokroić w plasterki, gotować 5 minut w osolonym wrzątku, na półtwardo. Na patelni rozpuścić 1-2 łyżki masła, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wrzucić marchewkę, podsmażyć chwilę, dodać miód, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Smażyć często mieszając przez kilka minut. Pod koniec skropić octem balsamicznym.
Krok 2 - Pstrąg z grzybami i karmelizowaną marchewką foto
3
Odgotowane podgrzybki razem z natką obsmażyć na rozgrzanym maśle, doprawić do smaku.

Pstrąga podawać z ryżem, marchewką i grzybami. Smacznego :)
Krok 3 - Pstrąg z grzybami i karmelizowaną marchewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 05.10.2015 15:24
Uwielbiam ryby
Damiano
Damiano 04.10.2015 12:01
smaczna rybka
Agnieszka-87-25 04.10.2015 09:28
apetyczne danie
norweska20 03.10.2015 23:52
zapowiada się smacznie
bietka 03.10.2015 21:45
Smaczna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak