Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z grilla z masłem musztardowym i młodą kapustą
Pstrąg z grilla z masłem musztardowym to wyjątkowo ciekawa i smaczna propozycja dla nie tylko miłośników ryb. Ta potrawa może być idealnym wyborem na lunch z przyjaciółmi. Połączenie smaku delikatnego mięsa pstrąga z masłem musztardowym sprawi, że Wasze kubki smakowe będą zachwycone.
Kroki postępowania
Wypatroszone pstrągi myję, osuszam ręcznikiem papierowym, doprawiam do smaku solą i przyprawą z każdej strony również wewnątrz. Miękkie masło ucieram z musztardą, miodem, sokiem z cytryny i szczyptą soli.
Przygotowuję kapustę: Kapustę siekam dość grubo nożem, por kroje w pół krążki, mieszam, skrapiam sokiem z limonki, polewam olejem, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, dodaję sól, miód oraz pieprz, mieszam.
Wykładam na kawałek folii aluminiowej, posypuję listkami kolendry, dodaję wiórki zimnego masła, zawijam dokładnie tworząc kieszonkę.
Musztardową marynatę wkładam do środka ryby po równo nadzienia, dociskam, odstawiam na 20 minut do lodówki.